Parhaat vauvan leikkimatot 2024: Parhaat testatut leikkimatot aktiivisille vauvoille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta

Leikkimatto on turvallinen paikka, jossa lapsi voi liikkua ja tutkia ympäröivää maailmaa. Joskus niitä kutsutaan myös liikuntamatoiksi, juuri siksi, että ne stimuloivat toimintaa lapsen kaikkien aistien kannalta. Lelut, jotka roikkuvat ja liikkuvat, asioita, jotka kahisevat ja kuulostavat ja erilaiset materiaalit joita voi tunnustella. Kaikki turvallisella pienellä alueella, jolla lapsi itse voi liikkua samalla aikaa kun katsot turvalliselta etäisyydeltä. Olemme tarkistaneet jopa 10 erilaista tuotetta ja valinneet suosikkimme, juuri tähän artikkeliin parhaat vauvan leikkimatot!

Vauva makaa leikkimatolla

Mikä vauvan leikkimatto on paras testissä?

Nattou Leikkimatto – Paras leikkimatto testattujen joukossa tällä hetkellä. Uskomattoman kaunis ja kuohkea leikkipaikka, joka on sekä hyödyllinen että ihanaa katsottavaa kun lapsi leikkii.

Teddykompaniet Dinglisar Leikkimatto – Edullisin vaihtoehto. Todella mukava tuote erittäin edulliseen hintaan.

Filibabba Soft Quilt Leikkimatto – Hieman erilainen malli, jolle haluamme antaa pisteet. Todella mukavat materiaalit ja älykäs rakenne.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, meidän on mainittava myös Beemoo 5-in-1 -leikkimatto. Halpa vaihtoehto, jolla on edelleen todella hyvä laatu ja joka toimii todella hyvin useimmille asiakkaille.

Arvostelut kaikista 10 vauvan leikkimatoista

Tässä on lyhyt katsaus kaikista vauvojen leikkimatoista, joita katselimme tarkemmin.

Katso myös vauvan leikkikehän vinkit! Tämä on turvallinen paikka isommille vauvoille leikkiä, jotta saat kädet hetkeksi vapaaksi.

Nattou Leikkimatto – Paras testissä kaikista leikkimatoista

Natou Fanny Oscar Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Nattoun uskomattoman söpö ja pörröinen vauvan leikkimatto. Tämä belgialainen tuotemerkki on suunnitellut vauvantuotteita vuodesta 1988. Kaikki heidän tuotteet täyttävät EU: n tiukat turvallisuus- ja laatuvaatimukset sekä suunnittelun että materiaalivalinnan suhteen.

Mikä erottuu Nattoun vauvan leikkimatosta, on uskomattoman mukava ja pörröinen reuna maton ympärillä. Se koostuu useista suurista ja ihastuttavista yhdistetyistä tyynyistä, jotka tekevät siitä turvallisen ja viihtyisän paikan leikkiä. Kaikki on myös suunniteltu eri väreillä, mikä stimuloi lapsen aisteja ja tekee leikkeistä vieläkin elävämmän.

Vauvan leikkimatossa on kaaria, joihin voit kiinnittää siihen liittyvät lelut, jotta leikki olisi vieläkin jännittävämpi lapselle. Tämä voidaan poistaa myös, jos haluat jatkaa maton käyttöä leikkimattona, kun lapsi on kasvanut vähän.

Nattou-vauvan leikkimatto on valmistettu todella mukavasta polyesteristä, muhkeasta materiaalista, joka antaa äärimmäisen pehmoisen tunteen, johon haluat melkein ryömiä itse. Itse matossa on myös vaahtomuovia, joka antaa täydellisen pehmeyden, joka sopii sekä istumiseen, ryömimiseen että makaamiseen. Vauvan leikkimaton koko on halkaisijaltaan noin 87 cm reunasta reunaan.

Tämä vauvan leikkimatto teki meihin selvän vaikutuksen. Meillä ei ole paljon kokemusta tästä tuotemerkistä, joten tämä oli positiivinen yllätys meille. Jos pidät pehmeästä pörröisestä tyylistä ja mukavista väreistä, voimme ehdottomasti suositella Nattou Leikkimattoa, joka on mielestämme paras vauvan leikkimatto tällä hetkellä!


Teddykompaniet Dinglisar Leikkimatto – Hintansa arvoinen leikkimatto

Teddykompaniet Dinglisar Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Tämä Teddykompanietin vauvan Leikkimatto on aivan ihana ja myös erittäin edullinen. Ruotsalainen Teddykompaniet-tuotemerkki on ollut olemassa jo yli 25 vuotta ja se tunnetaan itse suunnitelluista, todella laadukkaista pehmoleluista. Heidän tuotteita myydään nyt ympäri maailmaa.

Tässä viihtyisässä vauvan lelutelineessä on pehmustettu matto, joka on pehmeä ja ihana. Reunoilla on kohotetut reunat, mikä tekee siitä erityisen turvallisen todella pienille lapsille.

Tämän pehmeän maton päälle ripustetaan kaksi pehmustettua kehystä, jotka voidaan poistaa haluttaessa. Kun vauva on hieman isompi ja voi istua ylös ja ryömiä, vauvan leluteline voidaan sen sijaan käyttää leikkimattoina.

Nimi Dinglisar on Teddykompanietin omat pienet hahmot, joita rakastavat sekä lapset että aikuiset. Nämä ovat söpöjä pieniä eläimiä, jotka voidaan ripustaa leikkimaton yläpuolelle ja joiden kanssa on täysin turvallista leikkiä. Pienien eläinten lisäksi saat myös muita aktiviteettileluja, kuten pienen peilin ja pienet pilvet, jotka antavat äänen, kun puristat niitä.

Koko Teddy Companyn vauvan leikkimatto on huomattavan korkealaatuinen ja sitä valmistetaan todella huolellisesti. Materiaali koostuu kokonaan polyesteristä, jossa on sekä pehmeää, lempeää että turvallista leikkiä.

Kokonaisarvionamme on, että Teddykompaniet Dinglisar leikkimatto on paras hintansa arvoinen leikkimatto. Saat todella korkeaa laatua, todella hyvällä hinnalla. Yksi ehdottomasti suosikeistamme ja selvästi hintaluokan paras vauvan leikkimatto!


Filibabba Soft Quilt Leikkimatto

FILIBABBA Soft Quilt Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Tämä on leikkimatto, jonka malli eroaa useimmista muista näkemistämme malleista. Se on nerokkaasti suunniteltu, sillä reunat voidaan taittaa alas tai taittaa ylös. Tällä tavoin voit sekä saada siitä turvallisen kehystetyn leikkikentän pienimmille tai suuremman ihanan leikkimaton, josta pystyy ryömimään päälle ja pois.

Filibabba- leikkimaton verhoilu on valmistettu ihanasta ja sileästä puuvillasta, joka on 100% luomupuuvillaa. Tämä tekee siitä sekä mukavan liikkumisen että lempeän vauvan iholle. Sisällä matossa on täyte polyesterin ja pahvin sekoitusta, mikä tekee siitä pehmeän ilman, että lapsi uppoaa liikaa. Kun leikkimatto on kokoon taitettu, sen koko on 80 x 80 cm ja kun se avataan, se on 120 x 120 cm.

Aivan kuten useimmissa vauvan leikkimatoissa, Filibabba Soft Quiltissä on kaksi kehystä, jotka kulkevat leikkipinnan yli. Ne voidaan myös poistaa kokonaan, jos haluat vain käyttää sitä leikkimattona. Vanteissa on useita solkia, joihin voit helposti ripustaa lapsen omat lelut tai kokeilla uusia stimuloivia ja värikkäitä esineitä. Tämä on uskomattoman monipuolinen leikkimatto, jota voidaan käyttää monin eri tavoin.

Kaiken kaikkiaan tämä on todella hyvä ja edullinen leikkimatto, kun otetaan huomioon, että voit käyttää sitä niin paljon kauemmin kuin useimmat muut vastaavat tuotteet. Mattoa voidaan käyttää lapsen leikkipohjana useita vuosia sen jälkeen, kun vauvan leluteline on poistettu. Filibabba Soft Quilt leikkimatto on saatavilla useissa eri väreissä ja on mielestämme yksi parhaista leikkimatoista tällä hetkellä!


Sebra Leikkimatto

Sebra Morning Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Olemme erittäin kiinnostuneita Sebran tuotteiden tyylistä, koska niiden vauvan leluissa ja pehmoleluissa on ainutlaatuinen, erittäin pehmeä ja kutsuva muotoilu. Tämä leikkimatto menee samalla mallilla kuin muut tuotteet pehmeistä ihanista materiaaleista ja suloisista söpöistä hahmoista ja esineistä.

Sebra Leikkimattoon saat useita erilaisia leluja, jotka stimuloivat lapsen kaikkia aisteja. Pakettiin sisältyy:

  • Turvallinen lasten peili, joka kiehtoo ja hämmästyttää pientä lasta.
  • Kellot ja kahiseva kangas, jonka avulla lapsi voi tutkia erilaisia ääniä.
  • Puremislelu, joka on täydellinen, kun ikenissä alkaa kutittaa.

Kaikki erilaiset lelut ja hahmot voidaan ripustaa ylös ja poimia maton yläpuolella olevista kaarista, missä vauva makaa ja leikkii. Vauvan leikkimatto on halkaisijaltaan noin 80 cm ja sitä on todella hyvä käyttää syntymästä asti lyhyitä jaksoja tarkkailun aikana.

Sebran leikkimatto on valmistettu useista eri puuvilla- ja polyesteriseoksista valmistetuista kankaista, ja mukana on pieni määrä elastaania. Se antaa pehmeän, sileän ja pörröisen kankaan, jolla on hieman joustava pinta. Se on erittäin mukava kangas, joka sopii täydellisesti lapsille ja uteliaille käsille.

Arvostamme erityisesti tämän leikkimaton söpöä muotoilua ja hienoja materiaaleja. Se on laadukas tuote, ja jos pidät Sebran tyylistä yhtä paljon kuin me, Sebra Leikkimatto on meidän suositus!


Kids Concept Edvin Leikkimatto – Hintansa arvoinen ja suloinen leikkimatto

Kids Concept Edvin Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Melko yksinkertainen ja riisuttu, mutta silti erittäin mukava ja suloinen vauvan leikkimatto ruotsalaiselta Kids Concept -merkiltä.

Vauvan kuntosalin reunoilla on hieman pehmustettu reuna, joka tekee leikkimatolla olemisen turvallisemmaksi ja mukavammaksi. Maton yläpuolella riippuu uskomattoman söpöjä pieniä pehmoleluja, jotka kannustavat leikkimään ja stimuloimaan lapsen erilaisia aisteja. Telineessä on pehmeitä leluja, peilejä ja helistimiä.

Kids Concept on mukava vauvan leikkimatto, jossa on tyylikkäät yksinkertaiset väriyhdistelmät. Se on riisuttu, mutta silti hyvin harkittu ja sulautuu hyvin useimpiin huoneisiin. Voimme arvostaa yksinkertaisuutta ja se tuntuu hyvin harkitulta suunnittelulta, kun taas hinta on todella hyvä sen kanssa.

Jos haluat käytännöllisen, pehmeän ja turvallisen paikan lapselle leikkimiseen, voimme ehdottomasti suositella Kids Concept Edvin Leikkimattoa erittäin edullisena vaihtoehtona.


Babblarna Leikkimatto – Suuri leikkialue, suurempi kuin useimmat muut leikkimatot

Babblarna Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Tämä on todella mukava ja runsas vauvan leikkimatto, jossa on tunnettuja Babblarnan hahmoja. Olemme kokeneet, että tuotteet Babblarneilta voi olla vähän sekalaatuista laatua, mutta tämä leikkimatto on ehdottomasti yksi heidän laadukkaimmista tuotteistaan.

Koko maton pinnalla on painatus värikkäillä ja viehättävillä Babblar hahmoilla. Ne roikkuvat myös yllä olevasta kaaresta yhdessä parin pörröisen pilven kanssa. Se on uskomattoman söpö näky, kun lapsi leikkii tässä suloisessa ympäristössä. Kaikkien elävien värien ja hahmojen iloisten silmien lisäksi itse matolla on useita muita leluja, jotka stimuloivat lapsen aisteja. Esimerkiksi perhosia ja kukkia kahisevassa kankaassa motoristen taitojen, kosketuksen ja kuulon kouluttamiseksi. Muita mukana tulevia lisävarusteita ovat kellot ja peilit.

Aivan kuten monissa muissa leikkimatoissa, tästä on myös mahdollista purkaa kehykset ja ottaa lelut alas ja vaihtaa. Se antaa leikkimatolle lisäarvoa pidemmän käyttöiän muodossa.

Babblarna -leikkimatto on hieman suurempi kuin monet muut mallit ja sen halkaisija on 90 cm. Matto on pehmustettu ja reunoilla on ylimääräinen pehmuste turvallisuuden ja mukavuuden parantamiseksi. Leikkimatto on valmistettu 100% polyesteristä ja on erittäin mukava koskettaa.

Jos haluat suuren ja mukavan leikkimaton, jossa on klassiset hahmot, jotka menevät kotiin melkein kaikkien lasten kanssa, niin Babblarna-leikkimatto on erittäin mukava valinta. Voimme todella suositella sitä, kunhan sinä et ole jo kyllästynyt Babblar hahmoihin.


Done By Deer Leikkimatto

Done By Deer Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Done By Deerin melko yksinkertainen leikkimatto, jota on saatavilla useina väriyhdistelminä, vaikka ne kaikki ovatkin melko samanlaisia.

Done By Deer on meille tunnettu tuotemerkki, josta on kokemusta vauvantuotteista. Olemme erittäin kiinnostuneita heidän suunnittelustaan ja tiedämme, että heillä on korkea laatu tuotteidensa laadussa. Meidän on kuitenkin sanottava, että olimme hieman pettyneitä heidän leikkimattoonsa.

Se on tyydyttävä leikkimatto, ja he ovat panostaneet yksinkertaisuuteen ja riisuttuun muotoiluun. Mutta melkein tuntuu siltä, että jotain puuttuu tästä. Suuri osa tämän tuotemerkin kauneudesta puuttuu leikkimatossa, ja se tuntuu melko perustuotteelta. Nyt puhumme pääasiassa estetiikasta.

Puhtaasti toimiva Done By Deer -leikkimatto on todella mukava tuote, jossa on suuri matto, jonka halkaisija on 90 cm. Se on valmistettu polyesteristä ja on pehmeää ja mukavaa, sillä siinä on juuri oikea pehmuste. Sillä ei ole ylimääräistä pehmustetta reunoilla, mikä voi olla sekä positiivista että negatiivista. Tämä antaa lapselle mahdollisuuden liikkua vapaammin leikkimatolla, mikä tarkoittaa, että vanhempana saatat joutua olemaan hieman valppaana. Mutta tietysti sinun tulisi aina olla lähellä riippumatta siitä, joten käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä.

Leikkimaton matto on valmistettu polyesteristä ja kehykset 50/50 sekoituksessa puuvillaa ja polyesteriä. Kehykset kiinnitetään tarranauhalla, mikä tietysti helpottaa niiden poistamista, jos niitä ei enää käytetä. Lelut voidaan myös poistaa ja käyttää muihin tarkoituksiin, kuten lastenvaunuihin ripustamiseen.

Vaikka olimme hieman pettyneitä tähän leikkimattoon puhtaasti esteettisesti, se tuntuu vain hieman tylsältä, mutta lopulta se on edelleen täysin toimiva leikkimatto. Jos pidät väreistä ja tyylistä, Done By Deer -leikkimatto on loppujen lopuksi aivan okei valinta.


Rätt Start Leikkimatto

Rätt Start Leikkimatot Muumit

Katso hinta täältä:

Ruotsalainen Rätt Start -brändi tunnetaan vauvatuotteistaan, joiden aiheita ovat suosittuja sarjoja, elokuvia ja satuja. Tämä koskee myös heidän leikkimattoon, jossa heillä on useita todella ihania aiheita, joita me vain rakastamme. Niiden valikoimasta löydät Muumit, Spöket Laban ja muita söpöjä eläinaiheita, joissa on norsuja ja pöllöjä.

Rätt Start- Leikkimattot ovat aina korkealaatuisia, vaikka ne voivatkin näyttää hieman erilaisilta. Jotkut mallit ovat neliömäisiä, kun taas toiset ovat pyöreitä. Heillä on yhteistä se, että ne ovat täynnä stimuloivia leluja, joiden kanssa vauva voi tutkia ja leikkiä. Lelujen takana on hyvin harkittu idea, ja niiden pitäisi olla stimuloivia kaikilta aisteilta, kuulosta näköön ja kosketukseen.

Suosikkimme on Rätt Start Muumi, pyöreä muotoinen leikkimatto, jossa on useita upeita muumirooleja sekä maton reunalla että kaaren varrella. Voit myös poistaa kehykset ja kuviot pitäen vauvan lelutelinettä leikkimattona.

Muumi-Done By Deer -leikkimatto on halkaisijaltaan 80 cm ja valmistettu polyesteristä. Se on pehmeää ja hienoa materiaalia, joka on edelleen kestävä. Lelut ovat konepestäviä, kun taas matto ja kehykset tulee pyyhkiä vain liinalla.

Olemme pitkään arvostaneet monia erilaisia Rätt Start -tuotteita, ja he ovat onnistuneet tuottamaan useita todella upeita leikkimattoja. Jos pidät esimerkiksi Muumista kuten me, Rätt Start -leikkimatto on ehdottomasti vaihtoehto jota kannattaa harkita.


Tiny Love Leikkimatto

Tiny Love Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Värikäs on ensimmäinen sana, jota ajattelemme, kun näemme Tiny Love -leikkimaton. Tämä tuotemerkki tunnetaan sekä korkeasta laadusta, mutta myös siitä, että niiden tuotteet ovat niin uskomattoman värikkäitä ja kekseliäitä.

Sen lisäksi, että Tiny Love on onnistunut kehittämään kestäviä ja laadukkaita leikkimattoja, he ovat myös onnistuneet pitämään ne kohtuuhintaisina. Ne ovat markkinoiden halvimpia malleja. Siitä huolimatta he pitävät standardinsa muihin tuotemerkkeihin verrattuna.

Löydät useita eri leikkimattoja Tiny Loven mallistosta useissa eri väreissä. Mutta perusrakenne on samanlainen, neliömäisellä matolla ja irrotettavilla kehyksillä, jotka ulottuvat reunasta reunaan. Kehyksissä roikkuu useita hauskoja leluja, joista kuuluu piippausääniä, kohinaa, puremisleluja ja niin edelleen. Se on hyvin harkittu muotoilu, joka on luotu lapselle tutkimaan ja kokeilemaan pienillä käsillään, suullaan ja silmillään.

Tiny Love -leikkimattoa myydään kaikkialla maailmassa, ja se on ehdottomasti suosittu tuote, joka on saanut monia myönteisiä arvosteluja vuosien varrella. Jos haluat värikkään leikkimaton arvostetulta tuotemerkiltä, Tiny Love Leikkimatto on hyvä tuote, josta nautit paljon ensimmäisten vuosien aikana.


Beemoo 5-in-1 Leikkimatto –Edullinen ja hyvä leikkimatto

Beemoo 5-in-1 Leikkimatot

Katso hinta täältä:

Budjettibrändillä Beemoolla on todella mukava leikkimatto. Meillä on paljon kokemusta erityisesti Beemoosta ja olemme usein iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka laadukkaita ne ovat, vaikka hintataso onkin alhaisempi kuin käytännössä kaikilla kilpailijoilla. Usein laatu on yhtä korkea kuin merkkituotteilla, jotka maksavat huomattavasti enemmän.

Yksi asia, joka erottaa Bemoo 5-in-1: n muista leikkimatoista, on se, että toisella puolella on venytetty kangaskappale. Siellä on myös pari reikää, jolla on hauskaa yllättää lapsi kurkistuspeleillä tai näyttämällä leluja tai muuta hauskaa. Se tarjoaa tilaa monille mielikuvituksellisille leikeille.

Leluista puhuen, saat myös 5 eriväristä muovipalloa, joilla voit leikkiä lapsen kanssa. Silloinkin kun lapsi kasvaa hiukan isommaksi, nämä ovat erinomaisia leluja. Muita Beemoo 5-in-1: n mukana tulevia leluja ovat pienet renkaat, pehmeät lelut ja muuta vastaavat. Lelut täällä eivät ole kovin vaikuttavia, jos haluamme olla rehellisiä. He tuntevat itsensä melko yksinkertaisiksi, ja tässä ehkä huomaa pääasiassa, että tämä on hieman halvempi tuote. Samalla he täyttävät tehtävänsä valtaosassa, vaikka he eivät ole kovin kauniita katsottavaksi.

Hienoa tässä leikkimatossa on, että voit venyttää kangasta ympärille muodostaen korkeat reunat, jos haluat varmistaa, että vauva pysyy leikkimaton sisällä vähän aikaa. Tämä voidaan sitten taittaa nopeasti alas milloin haluat. Tämä on jotain, jota näet useammin hieman kalliimmissa malleissa, ja se on todella hauska yksityiskohta, joka kasvattaa Beemoo 5-in-1: n arvoa silmissämme.

Beemoo 5-in-1 -leikkimaton koko on 110 x 95 x 50 cm ja se on valmistettu polyesterimateriaalista. Materiaali on hyvälaatuista, emmekä näe mitään valitettavaa täällä verrattuna vastaaviin, mutta kalliimpiin leikkimatto variantteihin.

Jos haluat halvan, mutta käytännöllisen ja hyvin toimivan leikkimaton, jossa on paljon hauskoja ominaisuuksia, Beemoo 5-in-1-leikkimatto on loistava vaihtoehto!


Kysymyksiä ja vastauksia leikkimatoista ja niiden käytöstä (FAQ)

Tässä on yleisiä kysymyksiä, jotka kuluttajat yleensä kysyvät itseltään ostaessa leikkimaton.

Mikä on leikkimatto?

Leikkimatto on erityistuote, joka on mukautettu vauvoille ensimmäisen vuoden aikana. Ne ovat yleensä suunniteltu leikkimatoiksi, jossa on kaaret jotka kulkevat lapsen yli, missä erilaiset lelut roikkuvat. Leikkimatto on tarkoitettu lapsille, jotka eivät ole oppineet istumaan tai ryömimään kunnolla. Siten he voivat saada stimulaatiota katsomalla ja tuntemalla leluja, vaikka ne makaisivatkin. Vauvan leikkimatto on suunniteltu lapselle pehmeäksi ja turvalliseksi ympäristöksi, mutta sitä on tietysti aina käytettävä aikuisen valvonnassa.

Kun lapset ovat pieniä, heillä on yleensä sitteri ja kun he kasvavat hieman isommaksi, he siirtyvät leikkimattoon.

Mistä iästä alkaen voi käyttää leikkimattoa?

Leikkimattoa voidaan periaatteessa käyttää syntymästä lähtien. Sinä vanhempana olet mukana ja pidät huolta leikkimatolla olevasta lapsesta. Lapsi saa siitä todennäköisesti eniten iloa noin 3-6 kuukauden ikäisenä, koska heitä todella houkuttelevat ympäröivänsä värit, materiaalit ja äänet. Yleensä leikkimattoa käytetään sellaisenaan, kunnes vauva alkaa ryömiä yksin. Monet lelutelineet voidaan muuttaa tavalliseksi leikkimatoksi poistamalla kaaria ja vastaavia. Sitten se on loistava paikka pelata vielä vuosien ajan.

Onko vauvanhyvä käyttää leikkimattoa?

Leikkimatto on yleensä turvallinen paikka vauvalle leikkiä. Siellä lapsi saa myös stimulaatiota leluista, erilaisista materiaaleista ja mahdollisista äänistä, peileistä ja muusta hauskasta kokemuksesta. Yleinen halu on antaa lasten leikkiä lyhyitä hetkiä myös vatsallaan. Osittain harjoittelemaan, mutta myös keventämään pään takaosan kuormitusta. Niin kauan kuin olet aikuisena mukana ja pidät silmällä lasta, leikkimatto on loistava paikka vauvalle leikkiä.

Miten leikkimattoa käytetään?

Leikkimattoa käyttää yleensä vauva, joka ei ole oppinut istumaan yksin, hän makaa selällään ja yllä olevat lelut viihdyttävät häntä. He voivat ojentaa käsiä ja tavoittaa leluja ja tutkia värejä, ääniä ja tuntea asioita ympärillään. On myös tavallista, että lapset, kun he ovat valmiita, makaamaan vatsalla ja nostavat päätään katsomaan esineitä. Siten he vahvistavat niska- ja vartalon motorisia taitoja. Usein on suositeltavaa antaa lasten maata vatsalla niin paljon kuin pystyvät. Leikkimatto ei ole paikka jättää lasta yksin. Siellä lapsi voi turvallisissa olosuhteissa tutustua ympäristöönsä ja tutkia aistejaan vanhempana turvallisen etäisyyden päässä.

Miksi sitä kutsutaan leikkimatoksi?

Leikkimattoa kutsutaan joskus aktiviteettimatoksi, ja se voi myös olla samanlainen kuin jotkut edistyneet leikkimatot. Mutta erityisesti leikkimatto tulee siitä, että se on tarkoitettu paikaksi, jossa lapsi harjoittelee. Pikkulapset käyttävät leikkimattoa motoristen taitojen turvalliseen kouluttamiseen ja kaikkien aistien tutkimiseen.