Mikä on Skibidi toilet ja miksi lapset katsovat sitä?

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Skibidi bap bap, yes yes yes – outoja vessahahmoja ja trendikkäitä lauluja YouTubessa; mitä lapsemme oikein katsovat?

Jos lapsesi viettää aikaa YouTubessa, Roblox-pelimaailmassa tai TikTokissa, olet varmasti törmännyt Skibidi toilet -ilmiöön. Mutta mikä se on ja mistä se tulee?

Käymme sen läpi perusteellisesti tässä artikkelissa!

Teksti ja kuva Skibidi toilet -hahmoista.

Mikä on Skibidi toilet?

Skibidi Toilet on suosittu YouTube Shorts -videosarja, jonka on luonut georgialainen animaattori Alexey Gerasimov, joka tunnetaan myös nimellä DaFuq!?Boom! tai blugray.

Sarja esittää outoja kuvia ja tarinoita sodasta pahantahtoisten vessahahmojen, joilla on ihmisen pään ja “koneiden”, joilla on ihmisen vartalo, välillä. Hän julkaisee säännöllisesti uusia videoita kanavallaan, jolla on miljoonia tilaajia, ja jokainen videoklippi on kerännyt kymmeniä miljoonia katselukertoja.

Videot ovat lyhyitä ja niiden teema on usein synkkä ja hyvin outo. Jotkut lapset pitävät niitä hauskoina ja nauravat niille, mutta samalla videoissa on synkkä ja pelottava sävy. Joissakin klippeissä on väkivaltaa ja ampuma-aseita, ja hahmot saattavat vaikuttaa uhkaavilta.

Kaikki jaksot on luotu Source Filmmaker -ohjelmistolla. Siitä lähtien, kun ensimmäinen klippi julkaistiin vuoden 2023 alussa, Skibidi Toilet on ollut viraali internet-ilmiö, erityisesti 2010-luvulla syntyneiden lasten keskuudessa.

Jokaista jaksoa on katsottu kymmeniä miljoonia kertoja. Alexeyn kanava on myös kasvanut nopeasti, ja lokakuussa 2023 sillä oli yli 32,5 miljoonaa tilaajaa ja yhteensä 12 miljardia katselukertaa.

Sarjalla ei ole selvää juonta, mutta se keskittyy laulaviin vessoihin, “Skibidi Toilets”, jotka taistelevat ihmisiä vastaan, joilla on valvontakameroita, kaiuttimia ja TV-näyttöjä päinä.

Jokainen jakso sisältää remix-version kappaleista “Give It to Me” by Timbaland ja “Dom Dom Yes Yes” by Biser King.

Sarja on tullut erittäin suosituksi, ja monet fanit tekevät omia tulkintojaan ja töitään alustoilla, kuten TikTok ja YouTube. Mutta sarja on myös kohdannut kritiikkiä, erityisesti Indonesiassa ja Malesiassa, missä jotkut väittävät sen vaikuttavan negatiivisesti nuoriin lapsiin.

Joten jos olet koskaan törmännyt outoihin animoituun vessahahmoihin, jotka laulavat ja taistelevat internetissä, tiedät nyt, että se on Skibidi Toilet. Ja usko minua, se on yhtä hullua kuin miltä se kuulostaa!

Lelut ja hahmot Skibidi toilet -teemalla

Kun uudet trendit ilmestyvät, leluvalmistajat ja erilaiset yritykset ovat nopeita hyödyntämään ja kapitalisoimaan trendiä. Skibidi-videoista tunnettujen hahmojen mukaisia pehmoleluja ja muita leluja on myynnissä.

Lelut YouTube-sarjasta Skibidi toilet.

Skibidi toilet -tuotteita voi ostaa seuraavista paikoista:


Memen alkuperä

Skibidi Toilet sai alkunsa animoituna YouTube-sarjana ja siitä tuli nopeasti viraalihitti. Laulavat päät, jotka ilmestyvät wc-pöntöistä, ovat vanginneet katsojia ympäri maailmaa.

Tämä omaperäinen ja erikoinen sisältö luotiin georgialaisen animaattorin DaFuqBoom toimesta, joka tunnetaan myös nimellä Alexey. Skibidi Toiletsin suosion yhtenä vaikuttajana oli Biser Kingin kappale ”Dom Dom Yes Yes”.

Tämä laulu tuli viraaliksi TikTokissa, erityisesti kun luoja @yasincengiz38 tanssi siihen esitellen isoa vatsaansa, mikä loi trendin ja toi kappaleelle paljon huomiota.

Tämän lisäksi erityisesti TikTok-käyttäjä Paryss Bryanne inspiroi DaFuqBoomia. Hän tuli tunnetuksi nopeista leikkauksistaan ja vilkkaista liikkeistään, jotka suoraan innoittivat Skibidi Toiletsin luovaan ilmaisuun.

Onko Skibidi toilet sopimatonta lapsille?

Vaikka Skibidi Toiletista on tullut merkittävä kulttuurinen voima internetissä, sen sopivuus lapsille on herättänyt kysymyksiä. Skibidi Toiletsin saavuttama viraalisuus on johtanut siihen, että lapset alkavat matkia videoissa nähtäviä asioita, mikä voi johtaa arvaamattomiin ja mahdollisesti vaarallisiin seurauksiin.

Esimerkiksi jotkut TikTok-videot näyttävät lapsia, jotka konttaavat kuin olisivat wc:ssä ja laulavat laulua. Toisissa videoissa lapset istuvat ämpäreissä ja roskakoreissa, päänsä pääasiassa näkyvissä, matkien Skibidi Toilet -kohtauksia. Karmivan ja absurdiin sisällön lisäksi on olemassa myös turvallisuusnäkökohtia.

Kohtaukset ovat usein karmivia, synkkäsävyisiä, joissa on näkyvissä aseita ja väkivaltaa. Tämä voi aiheuttaa pelkoa, painajaisia ja huolestuneita ajatuksia. Jotkut lapset pitävät sitä harmittomana viihteenä ja meemeinä nauraa, kun taas toiset kokevat siitä epävarmuutta.

Kasvavan suosion vuoksi vanhempia kehotetaan olemaan tietoisia siitä, mitä heidän lapsensa katsovat. Yksi parhaista tavoista rajoittaa altistumista on käyttää vanhempien valvontatoimintoja. Nämä voidaan ottaa käyttöön sovelluksissa kuten TikTok, YouTube Kids tai YouTube.

Sekä TikTokissa että YouTubessa vanhemmat voivat ottaa käyttöön rajoitetun tilan suodattaakseen aikuisille suunnattua sisältöä. Lisävarovaisuutena TikTokissa voit suodattaa tiettyä sisältöä estämällä tiettyjä avainsanoja. Estämällä sisältöön liittyviä sanoja ne eivät näy lapsesi profiilissa.

Parasta on tietenkin, että olet lapsesi kanssa kun hän käyttää laitteita ja aktiivisesti keskustelette internetissä kohtaamastanne sisällöstä.

Kaikista näistä varotoimista huolimatta tällainen sisältö voi edelleen tulla lapsesi tietoon jollain tavalla. Ehkä lapsesi ystävät alkavat puhua siitä, tai he löytävät sen jonkun toisen laitteesta. Tämän tyyppiset meemit voivat myös ilmestyä muille käyttäjien luomien sisältöjen alustoille, kuten Roblox ja Minecraft.

On viisasta keskustella asiasta muiden vanhempien kanssa ja jatkuvasti valvoa, mitä lapsesi katsoo. Kun huomaat tällaista sisältöä, on tärkeää selittää lapsellesi, miksi tällainen sisältö ei ehkä ole heille sopivaa.

Esimerkkejä paikoista, joissa Skibidi toilet esiintyy

Skibidi Toilet on ollut suosittu paitsi YouTubessa, missä pääkanavaa ylläpitää DaFuqBoom, myös muilla sosiaalisen median alustoilla. TikTokissa ”DaFuqBoom” -merkinnällä varustetut klipit ovat saaneet miljardeja katselukertoja.

Tämä osoittaa, että sarja on ylittänyt alkuperäisen alustansa ja saavuttanut laajemman yleisön.

Vaikka YouTube ja TikTok ovat olleet pääasiallisia alustoja sen suosion ajureina, Skibidi Toilet -viittauksia ja meemejä löytyy myös muilta alustoilta, mukaan lukien pelialustat kuten Roblox ja muut sosiaalisen median alustat.

On selvää, että Skibidi Toilet on tullut osaksi laajempaa internetkulttuuria ja jatkaa kasvamistaan eri alustoilla.


Lue lisää artikkeleita lasten Roblox-pelistä!