Paras syöttötuoli lapsille 2024: Turvalliset lasten syöttötuolit ruokapöydässä

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

On tärkeää, että lapsesi istuu hyvin ja tukevasti ruokapöydässä. Se ei ole vain turvallisuuskysymys, vaan myös keino varmistaa, että enemmän ruokaa päätyy suuhun ja vähemmän lattialle. Lisäksi se edistää sosiaalista vuorovaikutusta, koska paljon vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta tapahtuu syödessänne yhdessä. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin parhaista lasten syöttötuoleista.

Opas syöttötuoliin, kuva tuolissa istuvasta lapsesta

Mikä lasten syöttötuoli on testissä paras?

Yksi ehdottomista suosikeistamme on BabyDanin “Danstolen”. Sitä voi käyttää noin 6 kuukauden iästä jopa noin 3 vuoden ikään asti. Tuoli muistuttaa suosittua TrippTrapp-mallia, mutta on huomattavasti edullisempi säilyttäen kuitenkin saman korkean laadun! Lämpimästi suositeltu!

✅ Fiksu ja yksinkertainen muotoilu

BabyDan Danstolen -syöttötuoli, jossa on turvakaari.

Jos haluat lastenruokatuolin klassisessa mallissa, mutta korkealla mukavuudella, voimme suositella Maxi Cosi Minlaa. Erittäin mukava, kuusi erilaista istuma-asentoa ja käytettävissä heti syntymästä lähtien!

✅ Erinomainen mukavuus ja turvallisuus

MAXI COSI Minla Essential -lastentuoli.

On myös edullisempia ruokatuoleja, jotka toimivat hyvin, vaikka ne ovatkin hieman vähemmän joustavia käytössään. Paras budjettivaihtoehto mielestämme on JLY Nordic Ruokatuoli. Tyylikäs, mukava ja vakaa!

✅ Hyvä laatu suhteessa hintaan

JLY Nordic -puinen syöttötuoli.

Tietenkin on muita hyviä vaihtoehtoja ja löydät koko listamme lasten syöttötuoleista artikkelin alaosasta!

Haluatko jotain, jossa lapsi istuu turvallisesti matkalla? Tutustu näihin erinomaisiin matkasyöttötuoleihin vauvalle!

Katsaus moniin erilaisiin lasten syöttötuoleihin

Lasten syöttötuolien lista teksti ja kuva syötettävästä vauvasta

Kuten huomaat alla, on olemassa lukuisia tuotteita valittavaksi, kun kyse on lasten syöttötuoleista, ja oikean valinnan tekeminen juuri sinulle saattaa olla haastavaa. Vinkki on miettiä, mikä malli tekee perheenne arjesta sujuvamman.

Alla olevilla syöttötuoleilla on erilaisia tapoja saada vauva istumaan tukevasti, saada lapsi lähemmäksi pöytää ja niin edelleen. Mieti siis, mikä on sinulle tärkeintä: että lapsi yltää ruokaan pöydällä helposti, että on nopeaa laittaa lapsi syöttötuoliin ja ottaa se siitä pois tai ehkä jotain aivan muuta.

Luonnollisesti sinun tulisi myös valita tuote, joka mielestäsi vaikuttaa turvalliselta ja joka on hinnaltaan kohtuullinen oman taloutesi kannalta. Eri syöttötuolit sopivat eri ikäisille lapsille, mikä on hyvä ottaa huomioon arvioinnissa. Uskomme, että tämän oppaan avulla voit löytää syöttötuolin, joka tekee perheesi ruokailuhetkistä turvallisempia, rauhallisempia ja yksinkertaisesti miellyttävämpiä.

Beemoo CARE Simple Syöttötuoli

Beemoo Simple -lasten syöttötuoli valkoisessa värissä.

Pidämme Beemoo Simple -syöttötuolia vahvana vaihtoehtona sinulle, joka haluat ostaa edullisen syöttötuolin eikä halua kuluttaa liikaa rahaa. Kyseessä on laadukas tuote erittäin hyvällä hinnalla.

Tuolissa on hieman yksinkertaisempi muotoilu ja se on valmistettu muovista. Vinot jalat antavat suuren tuen ja varmistavat tuolin vakauden. Istuinosassa on turvavyö, jota käytetään lapsen kiinnittämiseen, jotta hän ei putoa. Järjestelmä tarjoaa hyvän turvallisuuden, mutta saattaa myös tarkoittaa, että lapsen syöttötuoliin laittaminen ja siitä ottaminen voi kestää hieman kauemmin.

Suuri plussa on syöttötuolin edessä oleva pieni tarjotin, jossa on pidike mukille. Tämän ansiosta lapsi voi helposti yltää omaan ruokaansa ja juomaansa, ja se helpottaa lapsen itsenäistä syömistä.

Toinen positiivinen seikka on, että koska syöttötuoli on valmistettu muovista, sen voi puhdistaa esimerkiksi suihkuttamalla. Se on myös taitettava, mikä tekee siitä helpon siirtää ja ottaa mukaan, jos haluat hyvän syöttötuolin lapsellesi ollessasi poissa kotoa. Kuten mainittu, tämä on edullinen tuote ja erittäin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta.


BabyDan Danstolen Syöttötuoli + Turvakaari

BabyDan Danstolen -syöttötuoli, jossa on turvakaari.

BabyDanin syöttötuoli on vankka ja toimiva valinta perheille. Se muistuttaa kuuluisaa norjalaista Stokke Steps -tuolia, mutta on edullisempi vaihtoehto, joka ei tee kompromisseja laadussa. Tuoli on suunniteltu lasten turvallisuus ja mukavuus mielessä.

Mukana tuleva turvakaari ja haarahihna tarjoavat lisäturvallisuutta nuoremmille lapsille, kun taas tuolin ergonominen muotoilu takaa mukavuuden.

Istuintyynyjen likaahylkivä pinta on käytännöllinen ominaisuus ja helpottaa puhdistusta. Vaikka BabyDanin syöttötuoli on edullisempi, se ei jää jälkeen laadussa verrattuna kalliimpiin tuotemerkkeihin.


Kinderkraft Enock Syöttötuoli

Kinderkraft Enock -puinen syöttötuoli.

Jos pidät klassisesta Tripp Trapp -tuolista, mutta koet sen olevan hieman liian kallis, tässä on edullisempi vaihtoehto, joka muistuttaa sitä. Tällä tuolilla on monia hyviä ominaisuuksia ja sitä voidaan käyttää pitkään.

Aivan kuten oppaan yläosassa olevassa tuotteessa, tässäkin on istuin, jalkatuki ja järjestelmä, jolla pienimmät vauvat istuvat turvallisesti. Tässä mallissa kyseinen järjestelmä koostuu yksinkertaisemmasta turvavyöstä, joka ei tarjoa aivan yhtä kattavaa tukea.

Tuoli on valmistettu puusta, ja myös tässä mallissa istuimen ja jalkatuen korkeutta voidaan säätää lapsen pituuden mukaan, joten tuoli kasvaa lapsen mukana. Turvavyö voidaan poistaa, samoin jalkatuki, jolloin tuolia voidaan käyttää tavallisena tuolina, kun lapsi kasvaa.

Kinderkraft Enockia suositellaan 3-10-vuotiaille lapsille, joten se on yksi pitkäikäisimmistä tuoleista tässä oppaassa.


Kinderkraft Yummy Syöttötuoli

Kinderkraft Yummy -syöttötuoli säädettävällä istuinkorkeudella.

Monet lasten syöttötuolit on valmistettu puusta tai muovista niiden puhdistamisen helpottamiseksi. Jos etsit lapsellesi mukavampaa vaihtoehtoa, tämä Kinderkraft-tuote voi olla oikea valinta.

Tämän tuolin istuin ja selkänoja on verhoiltu pehmeällä nahalla. Itse asiassa tuolin osa muistuttaa monessa suhteessa lastenistuinta autossa, sillä siinä on kunnolliset sivutuet ja lapselle riittävästi tilaa istua.

Edessä on kookas tarjotin, jossa lapsi voi pitää ruokaa ja juomaa. Viisipistevyö tarjoaa mukavan ja turvallisen kiinnityksen. Tarjotinta ja selkänojaa voidaan säätää useassa eri asennossa varmistaen, että lapsesi on mahdollisimman mukavasti.

Hinta on kohtuullinen, vaikka oppaassa onkin edullisempia tuotteita. Jos arvostat mukavuutta ja haluat tuolin olevan mukava, suosittelemme tutustumaan tähän vaihtoehtoon.


Beemoo 2-In-1 Syöttötuoli

Beemoo 2-In-1 -muunneltava syöttötuoli.

Beemoon syöttötuoli lapsille tarjoaa monia hienoja ominaisuuksia. Tämä malli sopii sinulle, joka haluat mukavan tuolin lapsellesi kohtuulliseen hintaan.

Kuten yhdessä yllä mainituista tuotteista, tässä mallissa on verhoiltu istuin. Tämä tekee istumisesta lapselle pehmeämpää ja mukavampaa, mikä on ehdottomasti suuri etu. Tietenkin verhoilu tekee tuolin puhdistamisesta hieman haastavampaa, eikä tuolia voi esimerkiksi huuhdella suihkussa.

Tässä mallissa on ulospäin viistetyt jalat, jotka antavat sille laajan tukipinnan, minkä ansiosta se on erittäin vakaa. Tuoli kestää painoa jopa 35 kg saakka, joten sitä voidaan käyttää kun lapsi on pienestä pitäen aina isommaksi kasvaessa.

Tuolissa on vyö, jolla lapsi kiinnitetään turvallisesti paikalleen. Istuimen edessä on myös tarjotin, jolle voit asettaa lapsen ruoan ja muut tarvittavat asiat.

Tarjotin voidaan irrottaa puhdistamisen helpottamiseksi ja myös sitä varten, että sitä voisi käyttää kun lapsi kasvaa eikä enää mahdu tarjottimen taakse. Haittapuolena on, että jalkatukea ei voi säätää korkeussuunnassa lapsen kasvun mukaisesti.


Kinderkraft Tixi Syöttötuoli 2-In-1

Kinderkraft Tixi -muunneltava 2-In-1 syöttötuoli.

Tämä tuote muistuttaa paljon edellistä. Siinä on samankaltainen muotoilu istuimessa, joka muistuttaa autonistuinta, ja verhoilu tekee siitä pehmeämmän lapselle. Istuimen pehmuste on vesitiivis ja helppo puhdistaa, mikä tekee tuolin huollosta yksinkertaista.

Istuimessa on viisipistevyö, jolla lapsesi pysyy turvallisesti paikallaan. Tämä on erityisen hyvä, jos lapsellasi on vaikeuksia istua pystyssä itse. Tämä ominaisuus voi kuitenkin tehdä lapsen nostamisesta tuoliin ja siitä pois hieman hankalampaa.

Yksi huomioitava seikka tässä mallissa on, että tuolin jalat ovat säädettävät. Tuolilla on kaksi asentoa: korkea asento, joka sopii pienille lapsille ruokapöydässä ja matala asento, jolloin tuoli muistuttaa enemmän matalaa jakkaraa ja voi toimia matalissa pöydissä tai vain mukavana istuimena.

Tuolin edessä oleva tarjotin helpottaa lapsesi ruokailua ja juomista, koska hänen ei tarvitse yltää pöytään asti. Sekä tarjotin että turvavyö ovat irrotettavissa, kun tuolia käytetään vanhemmille lapsille.

Lyhyesti sanottuna, tämä on hyvä tuoli, vaikkakaan ei ehkä kaikkein tyylikkäin designiltaan. Hinta on kohtuullinen, vaikka oppaassa onkin edullisempia tuotteita.


Troll Marita Syöttötuoli Rotting

Troll Marita -rottingsyöttötuoli.

Tämä syöttötuoli sopii sinulle, joka etsit jotain rustiikkista, mutta silti tyylikästä ja trendikästä. Sisustus ja huonekalut merkitsevät meille kaikille eri tavalla, mutta jos olet niiden joukossa, jotka pitävät niitä tärkeinä, on hyvä muistaa, että myös lasten tuolien tulisi olla osa keittiön kalustusta ja sisustusta.

Troll Marita on valmistettu kokonaan koivusta ja sillä on hieman kulmikas, mutta silti erittäin tyylikäs muotoilu, joka sopii useimpiin keittiöihin. Erityisesti, jos suuntaat keittiön sisustuksessa rustiikkiseen tyyliin, voi tämä malli sopia täydellisesti.

Jos jotain negatiivista on mainittava, niin se saattaa olla, että tuoli ei ole kaikkein mukavin lapselle. verrattuna muihin pyöreämpiin malleihin ja pehmeillä pehmusteilla, tämä malli jää hieman jälkeen mukavuudessa.

Tuolin mukana tulee turvavyö, joka varmistaa, että lapsesi istuu turvallisesti ja vakaasti. Tuolin jalat ovat leveät, mikä tekee siitä vakaan lattiapinnalla.

Paitsi sen tyylikkään designin, yksi tämän tuolin eduista on sen pitkäikäisyys. Sen muotoilu on myös ajaton, joten toivottavasti se voisi olla perintökappale lapsenlapsillesi.

Mielestämme tämä on hinta-laatusuhteeltaan hyvä tuote. Vaikka se ei olekaan edullisimmasta päästä, mielestämme sen tyylikkyys ja kestävä rakenne tekevät siitä rahansa arvoisen.


JLY Nordic Syöttötuoli

JLY Nordic -puinen syöttötuoli.

Tämä syöttötuoli on erinomainen valinta, jos etsit mukavaa tuolia lapsellesi, joka ei maksa liikaa. Tämä malli on hinnoiteltu kohtuullisesti ja siinä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kilpailukykyisen kalliimpien mallien kanssa.

Ensinnäkin JLY Nordic on yksi niistä syöttötuoleista, joissa on mukava pehmustettu istuin. Näin ollen lapsesi istuu mukavasti ja sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että tuoli olisi liian kova.

Itse tuoli on valmistettu muovista ja sillä on kaunis pyöristetty muoto, joka tukee lapsesi koko vartaloa. Yhtenä plussana tässä mallissa on sen vankka turvavyö, joka varmistaa lapsesi turvallisen istumisen.

Istuimen edessä on tarjotin, jolle ruoka voidaan asettaa kun lapsesi opettelee syömään itse. Tuoli on saatavilla useissa eri väreissä, joissa istuimen väri vaihtelee. Voit siis valita sen värin, joka sopii parhaiten keittiöösi.

Lopuksi tällä tuolilla on myös toiminto, jonka avulla jalat voidaan ottaa pois keskeltä. Näin voit saada matalamman tuolin, joka sopii vanhemmille lapsille, jotka haluavat mukavan istuimen.


MAXI COSI Lastentuoli Minla Essential

MAXI COSI Minla Essential -lastentuoli.

Tämä on lastentuoli, jossa toiminnallisuus on todella etusijalla. Juuri tässä mallissa on lukuisia eri asetuksia ja säätöjä, joiden avulla voit mukauttaa sen optimaalisesti lapsesi mukaan hänen kasvaessaan.

Tuolissa on erittäin pehmeä istuin. Yksi sen erityisominaisuuksista on se, että turvavyöt tai remmit, joilla lapsi kiinnitetään, ovat pehmeitä ja topattuja, jotta lapselle tarjottaisiin mahdollisimman mukava tunne.

Säätö- ja säätömahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat. Sitä voidaan kallistaa eri asentoihin, tarjottimen korkeutta voidaan säätää monin eri tavoin ja sillä on yhteensä 9 eri korkeusasetusta.

Toinen etu on, että tuoli voidaan taittaa kasaan helposti ja kätevästi, jotta se ei vie liikaa tilaa.

Mahdollisena haittapuolena voisi mainita sen designin. Kaikki eri säädöt ja kiinnikkeet tekevät yleisvaikutelmasta hieman hajanaisen, ja tämä tuoli ei ehkä sovi parhaiten muiden keittiön kalusteiden joukkoon.

Tuolissa on lukuisia eri toimintoja, joista kaikkia ei ole tässä mainittu, kuten pyöriä, irrotettavaa päällistä, vetoketjua ja niin edelleen. Hinta on hieman korkeammalla tasolla, mutta se ei ole kalleimpien joukossa. Mielestämme erittäin hintansa arvoinen tuoli, jota useimpien vanhempien kannattaisi tarkastella.


Thermobaby Booster Seat Syöttötuoli

Thermobaby Booster Seat -nostoistuin.

Useimmilla meistä on tietysti jo tuoleja kotona. Toisin sanoen saattaa olla hyvä idea investoida tuotteeseen, joka sopii olemassa oleviin tuoleihin, jotta vältettäisiin tarpeettomia kuluja. Tämä tuote on täydellinen valinta, jos etsit jotain sellaista.

Tämä tuoli tulee erityisellä remmillä, jonka avulla se voidaan kiinnittää tavalliseen tuoliin ja siten käyttää pöydän ääressä. Tämän syöttötuolin alla on omat lyhyet jalat, jotka voidaan taittaa esiin, jolloin sitä voidaan käyttää pienenä nojatuolina lattiapinnalla.

Tuolissa on käsinojat, jotka varmistavat, että lapsesi istuu mukavasti, sekä tarjotin, joka varmistaa, että lapsi voi yltää ruokaan ja muihin haluamiinsa asioihin. Mukana tulee myös turvavyö, joka varmistaa, että lapsesi on turvassa eikä putoa tuolista.

Sekä itse tuolissa että tarjottimessa on lisäksi hauska hymyilevä hahmo, joka tekee tuolista entistä mukavamman käyttää.

Kuten sanottu, tämän tuolin puuttuvat pitkät jalat tekevät siitä edullisemman vaihtoehdon. Jos etsit edullista syöttötuolia, tämä saattaa olla vaihtoehto, jota kannattaa harkita.


Twistshake Syöttötuoli

Twistshake -moderni syöttötuoli.

Jos joustavuus on yksi tärkeimmistä seikoista hankittaessa syöttötuolia, Twistshaken malli saattaa todellakin olla harkitsemisen arvoinen. Tämä tuoli on suunniteltu tekemään kaikki mahdollisimman yksinkertaiseksi sinulle vanhempana ja se voi todellakin säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Ensinnäkin on huolehdittu siitä, että tuoli on helppo koota ja asentaa. Jotkut lasten syöttötuolit tulevat monien pienten osien ja toimintojen kanssa, jotka tekevät niistä hankalia koota, mutta tämän kanssa prosessi on erittäin yksinkertainen.

Toinen joustavuutta lisäävä seikka on, että tarjotin on juuri sopivan kokoinen mahtuakseen astianpesukoneeseen ja kestääkseen astianpesukoneen korkeat lämpötilat. Kun lapsesi oppii syömään itse, sotkua tulee varmasti ja tarjottimen puhdistaminen astianpesukoneessa voi helpottaa puhdistusta huomattavasti.

Tuoli tulee varustettuna turvavöillä ja on muuten yksinkertaisesti muotoiltu valkoisella muovisella istuimella ja puisilla jaloilla. Niille, jotka haluavat hieman ylellisemmän tuotteen, on saatavilla lisävarusteita, kuten istuinalusia lisämukavuutta varten.

Jos etsit joustavasti käytettävää tuolia, tämä voi olla hyvä valinta, vaikka hinta on mielestämme hieman korkea ottaen huomioon sen muuten yksinkertaisen muotoilun.


IKEA ANTILOP Lasten Korkea Syöttötuoli Tarjottimella

Saatavilla lähimmässä IKEA-myymälässä.

IKEA on monille tuttu kotona, varsinkin lapsiperheissä. Tässä on ruotsalaisen brändin klassinen lastentuoli, joka on sekä edullinen että toimiva.

Istuin on valmistettu muovista ja muotoilu on yksinkertainen. Sisäänrakennettu turvavyö mahdollistaa lapsesi kiinnittämisen turvallisesti, jotta hän pysyy paikallaan eikä putoa tuolista.

Tuolin edessä oleva tarjotin korkeilla reunoillaan estää ruoan valumisen lattialle. Toinen suuri plussa tässä tuolissa on sen helppo purkaminen, joten sitä on helppo kuljettaa mukana minne tahansa.

Tuoli on saanut monia hyviä arvioita IKEA:n verkkosivuilla ja se on suosittu syöttötuoli, joka on ollut markkinoilla jo pitkään.

Negatiivisena puolena istuin saattaa tuntua hieman kovalta, eikä tuolia voi juurikaan mukauttaa. Kokonaisuutena tämä on kuitenkin hyvä syöttötuoli, joka palvelee pieniä lapsia alle 3-vuotiaille.


Stokke Tripp Trapp® Syöttötuoli

Stokke Tripp Trapp® -klassinen puinen syöttötuoli.

Haluatko tuolin, joka on käytettävissä pitkään? Tällöin tämä Stokken malli saattaa olla harkitsemisen arvoinen. Stokke ei ole vain käyttänyt korkealaatuista puuta, joka kestää pitkään, vaan on myös suunnitellut tuolin niin, että sitä voidaan käyttää sekä aivan pienimmille että hieman vanhemmille lapsille.

Kyseessä on niin kutsuttu tripp trapp -tuoli, jossa on kaksi tasoa: yksi istuimelle ja toinen jalkatuelle. Tähän tuoliin voidaan kiinnittää erityinen vauvanistuin, joka varmistaa, että pienimmät lapset pysyvät paikallaan eivätkä putoa. Kun lapsi kasvaa hieman suuremmaksi, voit poistaa istuimen ja käyttää normaalia istuintasoa.

Stokke on myös huolehtinut siitä, että selkänoja tarjoaa erityisen hyvän tuen lapsen selälle ja sivuille, joten myös lapset, jotka eivät ole tottuneet istumaan ilman tukea, voivat käyttää tuolia. Toinen etu on, että tuolin korkeutta voidaan säätää lapsen pituuden mukaan, mikä tarkoittaa, että tuoli voi kasvaa lapsen mukana.

Kaikki tämä tekee siitä ymmärrettävää, että tämä tuoli on yksi oppaan kalleimmista. Se ei siis ehkä ole paras vaihtoehto tiukemmalla budjetilla oleville. Jos kuitenkin haluat korkealaatuisen lastentuolin, joka kestää pitkään, uskomme sen olevan hintansa arvoinen. Tämä on klassikko, joka on saanut huippuarvioita Pohjoismaissa vuosien ajan!


Stokke Steps™ Syöttötuoli

Stokke Steps™ -moderni syöttötuoli.

Tämä tuoli saattaa sopia parhaiten hieman vanhemmille lapsille. Tuote on suositeltava alkaen 3-vuotiaille, eikä siinä ole turvavöitä tai muita laitteita, jotka pitäisivät lapsen paikallaan.

Voit kuitenkin hankkia lisävarusteena babysetin, joka on erittäin helppo käyttää yhdessä Stokke Stepsin kanssa. Sen avulla voit turvallisesti käyttää tuolia heti, kun lapsesi osaa istua kunnolla.

Mainitsemisen arvoinen on, että tämä on hieman matalampi tuoli, mikä tekee siitä turvallisemman. Toisen mainitsemisen arvoinen seikka on, että tämä on tukeva tuote, valmistettu laadukkaasta puusta, ja todennäköisesti tuoli, joka kestää ja on käytössä pitkään.

Musta design tekee siitä hienovaraisen useimmissa sisustuksissa, joten lasten tuoli ei häiritse keittiön muiden huonekalujen ulkonäköä. Tumman värinsä ansiosta pienet vauriot ja jäljet ovat vähemmän näkyviä.

Tuolin istuin ja jalkatuki voidaan säätää lapsen pituuden mukaan. Lisäksi on olemassa monia lisävarusteita, jotka voi ostaa, jotta tuoli sopisi parhaiten juuri sinun lapsellesi.

Stokke on premium-tuotemerkki ja tuolin hinta on sen mukainen. Voit kuitenkin olla varma, että saat huolellisesti testatun tuotteen, joka kestää pitkään. Jos haluat tyylikkään ja kestävän tuolin, joka sopii muihin keittiösi huonekaluihin, se saattaa olla muutaman ylimääräisen euron arvoinen.


Missä iässä lapset istuvat lasten syöttötuolissa ruokapöydässä?

Se vaihtelee paljon eri malleissa, minkä ikäisille ne on suunniteltu.

Monet vauvojen syöttötuolit on valmistettu 6 kuukauden ikäisille vauvoille. Nämä tuotteet on erityisesti suunniteltu kaikkein pienimmille lapsille ja ne tarjoavat usein lisätukea sekä varusteita, jotka estävät lasta putoamasta tuolista. Niitä voidaan yleensä käyttää jopa 15 kg:n painoon tai noin 3-vuotiaaksi asti.

On myös tuoleja, jotka on tehty hieman vanhemmille lapsille, esimerkiksi 3-vuotiaille. On tärkeää, että et käytä tällaista tuolia liian pienille lapsille, sillä riski, että he putoavat tai eivät ole turvallisessa asennossa, kasvaa, jos ikäsuosituksia ei noudateta.

Kuinka kauan lapsen pitäisi istua erityisessä lasten tuolissa ja milloin hän voi alkaa istua tavallisessa tuolissa vaihtelee tietenkin. Paljon riippuu siitä, kuinka turvalliseksi vanhempi tuntee, että lapsi voi istua yksin, ilman vaaraa putoamisesta.

Tarvitaanko erityistä lasten syöttötuolia?

On viisasta antaa lasten istua erityisessä syöttötuolissa aluksi ruokapöydässä. Tässä on muutamia syitä siihen:

Ensinnäkin on kyse turvallisuudesta. Pienillä lapsilla ei ole tarvittavaa hallintaa tai tasapainoa istua tavallisessa tuolissa ilman putoamisen vaaraa. Erityinen syöttötuoli, jossa lapsi istuu tukevasti ja turvallisesti, on siksi tärkeä osa putoamisvaaran vähentämistä ruokapöydässä.

Korkeus on toinen näkökohta, joka on mainittava. Pienet lapset eivät yksinkertaisesti ylety pöytään tavallisesta tuolista, ja erilaiset epävakaat ratkaisut tyynyillä tai istuinalustoilla vain lisäävät putoamisvaaraa.

Lisäksi monet markkinoilla olevat lasten syöttötuolit on erityisesti suunniteltu kestämään kaikki sotku ja lika, joka syntyy, kun lapsi opettelee syömään itse. Jotkut voidaan pestä suihkussa, kun taas toiset on valmistettu materiaaleista, jotka hylkivät likaa ja kosteutta.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on opettavainen ja rauhoittava hetki sekä lapselle että vanhemmalle, kun voitte syödä yhdessä turvallisesti. Lapsi voi syödä omalta tarjottimeltaan ja lautaseltaan, kun taas voitte kommunikoida ja katsoa toisianne silmiin. Sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta tai sotkusta, ja voit keskittyä täysin sosiaaliseen osuuteen ja suureen iloon syödä yhdessä lapsesi kanssa.

Lyhyesti sanottuna erityisesti lapsille suunniteltu syöttötuoli on erinomainen väline, joka tekee illallisesta miellyttävämmän ja turvallisemman koko perheelle. Uskomme, että yllä olevan oppaan avulla voit löytää parhaiten sinulle ja lapsellesi sopivan vaihtoehdon.


Katso lisää vinkkejä käytännöllisiin lasten huonekaluihin!