Parhaat tussit värittämiseen 2024: Markkerit taiteilijoille ja harrastelijapiirtäjille

Viesti sisältää mainontaa mainoslinkkien kautta.

Piirrosten, värityskuvien tai värityskirjojen värittäminen on rentouttava harrastus sekä lapsille että aikuisille. On jotain erityisen tyydyttävää ja meditatiivista siinä, kun näkee kuvan hitaasti heräävän eloon värien avulla.

Olemme testanneet monia erilaisia kyniä kuvien värittämiseen. Kynät värikynillä tai tusseilla – se on makuasia, ja molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa. Tässä artikkelissa esittelemme suosikkimme tusseista!

Erivärisiä tusseja ja värityskuva pöydällä.

Mitkä ovat parhaat tussit värityskuvien värittämiseen?

Jos haluat ammattimaiset kynät premium-laatua, suosittelemme Copic Sketch -tusseja. Nämä uskomattoman hienot tussit ovat täytettäviä ja alkoholipohjaisia. Ehdotonta huippulaatua, jota käytetään usein vakavissa suunnitteluprojekteissa.

Copic-logon teksti mustalla.

⭐⭐⭐⭐⭐ Paras premium-valinta

✅ Ammattilaistason laatu

Copic Sketch -tussi lähikuvassa.

Suosikkimme hinta-laatusuhteen osalta ovat kansainväliset myyntimenestykset Ohuhu. Heillä on useita eri vaihtoehtoja, mutta suosittelemme alkoholipohjaisia tusseja. Niitä voi sekoittaa keskenään, ja ne kuivuvat nopeasti.

Ohuhu-logon teksti vihreällä ja lehtikuvio.

⭐⭐⭐⭐ Paras keskiluokassa

✅ Eloisat ja kauniit värit

Ohuhu alkoholipohjaiset tussit laukussa, yksi tussi kädessä.

Suosittu budjettivaihtoehto löytyy klassisista Sharpie-tusseista. Todella hyvä laatu hintaansa nähden. Miinuksena voimakas haju ja se, että ne voivat helposti vuotaa paperin läpi.

Sharpie-logon teksti mustalla.

⭐⭐⭐ Paras budjettivaihtoehto

✅ Vahvat värit

Monivärisiä Sharpie-tusseja järjestettynä rivissä.

Lue lisää yksityiskohtia ja katso lisää valittuja tusseja ja markkereita artikkelin lopusta.

Kolme värityskuvaa: hirviö, kissa ja nukke, käsi pitelee tussia.

Lista suosituista tusseista ja markkereista

Alla käsittelemme tarkemmin kaikkia kyniä, joihin tutustuimme.

Ohuhu Alkoholipohjaiset Tussit

Ohuhu alkoholipohjaiset tussit laukussa, yksi tussi kädessä.

Ohuhu-tussit ovat loistava valinta kaikille värittämisen ystäville, aloittelijoista kokeneisiin. Nämä alkoholipohjaiset tussit ovat kaksipäisiä, mikä tekee niistä erinomaisia sekä terävien ohuiden viivojen piirtämiseen että suurempien alueiden värittämiseen.

Tussit ovat voimakkaasti pigmentoituja ja täydellisiä syvien värien luomiseen. Lisäksi ne kuivuvat nopeasti, mikä on suuri etu.

Joissakin tapauksissa tussit voivat vuotaa paperin läpi, jos käytät ohuempia ja edullisempia paperilaatuja. Ne ovat kuitenkin erittäin edullisia ja sopivat täydellisesti tiukemmalla budjetilla oleville.

Laadun ja edullisuuden yhdistelmänsä ansiosta Ohuhu-tussit ovat erinomainen valinta sekä aloittelijoille että kokeneille taiteilijoille.

Tusseja myydään monissa eri seteissä, ja 320 tussin setti, jossa on laaja valikoima sävyjä, on täydellinen vaihtoehto vakavasti värittämiseen suhtautuville.


Copic

Copic Sketch -tussi lähikuvassa.

Copic-tussit ovat tunnettuja poikkeuksellisesta laadustaan ja niitä pidetään usein ammattimaisimpina ja premium-luokan valintana alkoholipohjaisten tussien joukossa.

Nämä tussit ovat arvostettuja erinomaisesta kyvystään sekoittaa värejä ja laajasta värivalikoimastaan. Toinen suuri etu Copic-tusseissa on niiden täytettävyys, mikä tekee niistä pitkällä aikavälillä sekä taloudellisia että ympäristöystävällisiä.

Esimerkkinä heidän valikoimastaan on Copic Ciao, joka tarjoaa laajan väripaletin ja sopii täydellisesti kaikenlaisiin taiteellisiin projekteihin.

Copic Ciao -tusseissa on kaksi standardikärkeä – keskipaksu ja sivellinkärki – mikä tekee niistä monipuolisia ja mukautuvia erilaisiin tekniikoihin ja tyyleihin. Muste on nopeasti kuivuvaa ja alkoholipohjaista, mikä takaa eloisat ja pitkäkestoiset värit.

Huolimatta näistä upeista eduista, Copic-tusseilla on korkeampi hintalappu. Ne ovat erinomainen sijoitus kokeneille värittäjille ja taiteilijoille, jotka haluavat viedä työnsä seuraavalle tasolle ja arvostavat korkealaatuisia työvälineitä.


Winsor & Newton Promarker

Winsor & Newton Promarker -tussipakkaus ja tussit rivissä.

Winsor & Newton Promarker on ammattilaistaiteilijoiden ykkösvalinta, kun etsitään monipuolisuutta ja laatua. Näissä tusseissa on kaksi päätä, ohut ja leveä, jotka tarjoavat sekä tarkkuutta että peittävyyttä. Ne ovat liuotinpohjaisia ja eivät sisällä ksyleeniä, mikä tekee niistä täydelliset sarjakuvapiirroksiin, kuvituksiin ja mangaan.

Promarker-tusseja on saatavilla vaikuttavassa 148 elinvoimaisen värin paletissa, ja ne ovat tunnettuja erinomaisista sekoitusominaisuuksistaan. Yksi niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista on kyky toimia erilaisilla pinnoilla, kuten lasilla, puulla ja muovilla, mikä tekee niistä joustavan työkalun erilaisiin projekteihin.

Nämä tussit antavat tasaisen väritystuloksen ilman raitoja korkealaatuisten kärkiensä ansiosta. Vaikka ne voivat olla hieman kalliimpia, ne ovat arvokas sijoitus vakaville taiteilijoille, jotka etsivät luotettavuutta ja monipuolisuutta.


Sharpie

Monivärisiä Sharpie-tusseja järjestettynä rivissä.

Sharpie on tunnettu pysyvä tussi, jonka amerikkalainen Sanford lanseerasi vuonna 1964. Siitä on tullut yksi Yhdysvaltojen suosituimmista markkereista.

Sharpie-tusseja on saatavilla monissa väreissä, mukaan lukien 24 värin setti, joka sisältää 5 Electro Pop -väriä ja 19 alkuperäisväriä. Sharpie-tussit ovat alkoholipohjaisia ja niissä on kartionmuotoinen nylonkärkinen kärki, jolla saadaan 1 mmviivanleveys.

Nämä tussit tunnetaan siitä, että ne tarttuvat lähes kaikille pinnoille ja niissä on vahvat, eloisat värit. Ne ovat myös edullisia ja kestäviä, mutta voivat vuotaa paperin läpi ja niissä on voimakas haju. Sharpiet ovat täydellisiä merkintään ja etiketöintiin, mutta vähemmän sopivia edistyneeseen väritykseen ja sekoittamiseen.

Edut:

  • Edulliset
  • Kirkkaat pigmentit
  • Pysyvä muste

Haitat:

  • Voi vuotaa paperin läpi
  • Voimakas haju
  • Ei sovellu sekoittamiseen

Sharpie on erinomainen valinta, kun tarvitset luotettavan tussin merkintään ja nopeisiin projekteihin.


Spectrum Noir

Spectrum Noir Art Kit -pakkaus, jossa manga- ja sarjakuvahahmoja.

Spectrum Noir -tussit ovat korkealaatuinen ja luotettava ratkaisu vakaville taiteilijoille. Nämä alkoholipohjaiset tussit ovat kaksipäisiä ja täytettäviä, mikä tekee niistä pitkäaikaisen investoinnin. Niitä on saatavilla erilaisina teemallisina setteinä, jotka tarjoavat vaikuttavan valikoiman värejä.

Esimerkkinä on setti, joka sisältää sekä Classique Art- että Illustrator Art -tusseja, alkuperäisiä värityskuvia, mustan fineliner-kynän ja vaiheittaisen oppaan. Tussit ovat ihanteellisia sarjakuvapiirroksiin, kuvituksiin ja mangaan nopeasti kuivuvan, pysyvän musteensa ja erinomaisen sekoittumiskykynsä ansiosta.

Yksi niiden ainutlaatuisista ominaisuuksista on niiden geometrinen muoto, mikä voi olla etu joillekin, mutta haitta toisille pidempiaikaisessa käytössä. Spectrum Noir -tussit tarjoavat voimakkaan yhdistelmän laatua, kestävyyttä ja luovaa vapautta.


Faber-Castell PITT Artist Pens

Faber-Castell PITT Artist Pens -tussit järjestettyinä laatikossa.

Faber-Castell on tunnettu korkealaatuisista taidetarvikkeistaan, eikä heidän PITT artist pens -kynänsä ole poikkeus. Näissä kynissä käytetään intialaista mustetta, joka on vedenkestävää, hajutonta ja valonkestävää. Kynät tulevat tyylikkäässä oliivinvärisessä pakkauksessa, jossa on magneettinen läppä ja joka on järjestetty sävyjen mukaan.

Testasimme 24-osaisen setin, joka sisältää hyvän valikoiman värejä, mukaan lukien toissijaiset ja kolmannen asteen sävyt sekä ihonsävyt ja harmaan sävyt. PITT-kynissä on erilaisia kärkiä, meidän tapauksessamme “B” sivellinkärjet, mutta saatavilla on useita eri tyyppejä.

Pigmenttipohjainen intialainen muste on vaikuttava veden- ja tahrojenkestävyytensä ansiosta. Se liukuu pehmeästi paperilla ja antaa perinteisen taiteen tuntua. Tummemmat värit ovat kylläisiä kosteina, mutta muuttuvat hillitymmiksi kuivuessaan. Vaaleat ja neutraalit sävyt voivat näyttää laikukkailta aluksi ja vaativat tasaisia vetoja.

Värit sekoittuvat parhaiten märkinä, mikä antaa upeita tuloksia, mutta voi vahingoittaa paperia, koska pigmentti jää pinnalle. Kynät eivät kuivu yhtä nopeasti kuin alkoholipohjaiset markkerit ja toimivat paremmin paksummalla paperilla.

Faber-Castell PITT artist pens -kynät ovat ylellinen valinta vakaville taiteilijoille. Ne tarjoavat kauniita, rikkaita värejä, mutta vaativat huolellista käyttöä paperivaurioiden välttämiseksi. Nämä kynät ovat ihanteellisia kuvituksiin ja piirustuksiin paksummalla paperilla, mutta emme suosittele niitä aloittelijoille niiden korkean hinnan ja teknisten vaatimusten vuoksi.